21. Srpanj 2020.
Kako očistiti hidromasažnu kadu na prirodan način?

Pitanje kako očistiti hidromasažnu kadu često ostaje visiti u zraku, a neredovito održavanje iste može dovesti do kvara sustava uslijed začepljenja. Čišćenje hidromasažne kade treba sadržavati dva ključna koraka, dezinfekciju i uklanjanje kamenca. 

 

Dezinfekcija sustava hidromasažne kade

Nakon uporabe mlaznica kadu je potrebno dezinficirati tako da ju napunite vodom, ulijete dezinficijens po izboru, te ostavite da radi 10-ak minuta. Nakon toga, kadu i mlaznice je potrebno dobro isprati vodom. Ovim korakom uklanjaju se zaostale stanice kože i prljavština s tijela koja može prouzročiti kvar sustava za masažu.

 

Uklanjanje kamenca

Nakon dezinfekcije preporučljivo je mlaznice i kritična područja našpricati prirodnim sredstvom za čišćenje po izboru. Sredstvo za uklanjanje kamenca na prirodnoj bazi možete napraviti i sami, tako da u  bocu s raspršivačem dodajte u istom omjeru zagrijani alkoholni ocat i prirodni deterdžent za posuđe, te nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna. Raspršite mješavinu po cijeloj kadi, malo pričekajte, a zatim spužvicom sve izribajte i dobro isperite.

U slučaju tvrdokornog kamenca savjetujemo uporabu specijaliziranih sredstva za čišćenje na prirodnoj bazi. 

 

Redovitim preventivnim čišćenjem produžuje se životni vijek hidromasažnih sustava, a kada koja čini neizostavni dio gotovo svake kupaonice ostaje duže čista i održavana.

  Blog - Sve