30. Svibanj 2020.
Kako očistiti kupaonicu prirodnim sredstvima za svega nekoliko kuna?

1. Ogledala i stakla očististe alkoholnim octom!

Bocu sa raspršivačem napunite do pola s alkoholnim octom a od pola s destiliranom vodom. Po želji možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja limuna ili naranče kako bi se neutralizirao miris octa. Za čišćenje uvijek koristite krpe od mikrofibre kako ne bi došlo do nepotrebnog trošenja papira.

2. Za jednostavno čišćenje velikih staklenih površina i prozora postoji trik!

Kantu za čišćenje napunite toplom vodom, dodajte pola šalice alkoholnog octa i 8-10 kapi eteričnog ulja po želji. Trik za brzo, jednostavno i iznimno učinkovito čišćenje je imati tri krpe za čišćenje, od kojih su dvije od mikrofibre a jedna za poliranje stakla. Prvo je potrebno jednu od tri krpe uroniti u pripremljenu mješavinu i s njom detaljno oprati stakla ili prozore, zatim je drugom (suhom) krpom potrebno prozor osušiti, a za izniman sjaj prozor još jednom prebrisati s krpom za poliranje.

Ova mješavina i metoda može se koristiti na svim sjajnim površinama uključujući televizore i druge uređaje.

3. Čista i mirisna wc školjka bez kemikalija!

U wc školjku uspite 1-2 žlice sode bikarbone, pospite s malo alkoholnog octa i 4-6 kapi eteričnog ulja po želji. Mješavina će se aktivirati odmah po doticaju sode i octa te će se početi pjeniti. Tada je pravo vrijeme da školjku izribate s četkom i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Nakon toga jednostavno pustite vodu i školjka će biti kao nova.

4. Ekološko odčepljivanje odvoda

Jednostavno i bez kemikalija odčepite odvod na kadi ili umivaoniku tako što ćete u njega uliti pola šalice octa, a potom i dozu sode bikarbone. Odvod zatvorite i držite ga zatvorenim dok se ne prestane pjeniti, pričekajte pola sata, pa izlijte kipuću vodu u odvod. Ponovite ako bude potrebno.

5. Blistava i čista kada i umivaonik!

Kao što ste do sada već primijetili, ocat je izvrstan alat u borbi protiv prljavštine i kamenca koji su noćna mora svake kupaonice. Kako bi za samo nekoliko kuna očistili svoju kadu i/ili umivaonik u bocu s raspršivačem ulijte zagrijani alkoholni ocat te dodajte u istom omjeru i prirodni deterdžent za pranje posuđa te dobro promiješajte. Raspršite mješavinu po cijelom tušu, kadi i/ili umivaoniku, malo pričekajte, a zatim spužvicom sve izribajte i dobro isperite.

  Blog - Sve